Vyhlídka na temeni skalního útvaru na vrchu Trojak (766 m n. m.) poskytuje daleký výhled od jihovýchodu k západu. Jsou vidět Zlaté hory, které přechází v Bělské vrchy a Králický Sněžník, od něhož se na sever táhne horský hřeben k dominantní Černé hoře. Od ní terén klesá do Kladské kotliny.
© Luděk Vláčil 10/2016
Graficke pismenko Vyhlídka na skalnatém vrchu Trojak (766 m n. m.) se nachází v jižním Polsku v Dolnoslezském vojvodství v okrese Klodzko ve Zlatých horách nedaleko lázeňského města Lądek-Zdrój (německy Bad Landeck, česky Landek) v blízkosti státní hranice s Českou republikou. Nejlépe se k vyhlídce dostanete z polského lázeňského města Lądek-Zdrój. Na konci ul. Leśna je poměrně velké parkoviště, z něhož vychází červeně a modře značená turistická stezka vedoucí k vyhlídce na Trojaku a dále pokračuje přes zříceninu hradu (polsky zamek) Karpień. Od parkoviště je to na vyhlídku po turistické stezce asi 2 km lesem, tedy asi 1 hodinu cesty (podle aktuálního ...