Hrady.cz
Dřevěná bezbariérová 675 m dlouhá stezka ve výšce 24 m nad terénem, zakončená devítihrannou dřevěnou, 40 m vysokou věží. Byla otevřena 10.7.2012, stala se součástí Active Park Lipno. Z poloviny věže vede nejdelší suchý tobogan v ČR (52 m). Na stezce se nachází 11 naučných či adrenalinových prvků.

Kudy na stezku

Graficke pismenko Ke stezce korunami stromů se můžeme dostat hned několika způsoby. Pomocí čtyřsedačkové lanové dráhy, tzv. Stezka busem, který jezdí v pravidelných intervalech. Nebo pěšky či na kole po cyklostezce. Jízdenky jsou k zakoupení v pokladně u parkoviště. Celá stezka je bezbariérová, tudíž vhodná pro vozíčkáře a kočárky. Na stezce je hned několik odboček. Například si můžete vyzkoušet znělost dřeva, doplnit informace o zde žijících tvorech a vyzkoušet si fyzické schopnosti a balanc na různých překážkách. Pod lanovkou je udělaná cross dráha i s překážkami, kde jezdí nejeden cyklista. Na cestu dolů je možné zapůjčení terénní koloběžky, kterou dole vrátíte.
L.H., 23.1. 2013

Stezka korunami stromů
    Bezbariérová stezka korunami stromů se stala součástí Active Park Lipno v den svého otevření 10. července 2012. Výstup na 40 metrů vysokou vyhlídku, která je v závěru stezky, vám přinese výhled na Lipno, přírodu Šumavy a za viditelného počasí i na vrcholky Alp. Z poloviny výšky věže vede 52 m dlouhý suchý tobogan (nejdelší v České republice). Stezka je postavena z masivního lepeného dřeva a je 675 metrů dlouhá. Tvoří ji 75 dřevěných podpěrných

L.H. podle oficiálních stránek, 23.1. 2013
    Technická data: Celková délka stezky: 675 m Délka stezky k věži: 372 m Délka stezky ve věži: 303 m Výška rozhledny: 40 m Výška stezky: 24 m Stoupání lávky: 2–6 % včetně věže Vstup do věže: ve 24 m Průměr věže: 24 m Průměr chodníku: 2,5 m Počet pylonů: 75 Věž tvoří 10 pylonů, z toho prostřední je kovový