Lovecký zámeček bývalé schwarzenberské Lesovny z let 1868–1870 postavený ve švýcarském stylu. Po požáru v roce 1990 byl odkoupen soukromou firmou a přestavěn z původní myslivny na nynější luxusní hotel.
Již roku 1722 stávala v místě zvaném "Vogeltenne" zchátralá myslivna, nahrazená roku 1766 novou, opravenou v letech 1821–22. Dnešní elegantní objekt stavitele Antona Jaksche ve švýcarském stylu pochází až z let 1868–1870, r.1887 byl opraven a nově vybaven. Stavba byla určena především pro pobyt majitele panství a jeho hostů, pro něž byly upraveny místnosti 1. patra (tzv. knížecí pokoje); v přízemí bydlel nadlesní a adjunkti správy revíru Sv. Tomáš. Schwarzenbergové zde pobývali především na jaře, kdy se pořádaly lovy na tetřevy a v létě, kdy se chodilo na srnce. Centrem myslivny, nazývané pro honosnou a nákladnou výzdobu i lovecký zámeček (též "Waid-Manns Heil" podle německé obdoby pozdravu Lovu zdar), byl hlavní sál s mohutným krbem, který zdobil emblém sv. Huberta, patrona lovu. Ve vybavení nechyběly trofeje a lovecké zbraně, na stěnách visely kopie obrazů Albrechta Dürrera. Objekt měl kamenné přízemí a celodřevěné patro se zdobnými balkony, centrální obytnou budovu doplňovala stodola a dřevník. Po roce 1945 byl objekt knížecímu rodu zabaven a předán do správy Státních lesů, což vedlo ke značnému zchátrání (zpustl i prostor kolem zámečku, upravený jako park). V červenci 1990 za nevyjasněných okolností vyhořel a v letech 2003–2005 byl nákladně rekonstruován na luxusní hotel.
D.Kovář, P.Koblasa, Kraj pod Vítkovým kamenem, 1996, 29.5. 2011