Pozůstatek tvrze, která však není v písemných pramenech doložena. Její stáří ani historie nejsou známé, nálezy z tvrziště obsahovaly zlomky středověké keramiky. Na místě lze vidět uměle navršený kruhovitý pahrbek o průměru asi 17 m, vysoký kolem 4 m. Okolo jádra je zachovaný příkop a náznaky valů.
tvrziště Hřádek
© Milan Caha 12/2009
Graficke pismenko Pravděpodobně pozůstatek tvrze, která však není v písemných pramenech doložena. Její stáří ani historie nejsou známé. Dle historie obce lze odhadnout, že tvrz zde nebyla dříve než ve 13. století, kdy bylo okolí kolonizováno. Podle místní legendy se jedná o pohřební mohylu náčelníka Kumánů, který zde zemřel. Tato legenda však rovněž nemá oporu ani v písemných pramenech, ani v archeologických nálezech. Ojedinělé drobné archeologické nálezy z jádra tvrziště obsahovaly pouze zvířecí kosti a zlomky středověké keramiky. Dnes lze na místě vidět uměle navršený kruhovitý pahrbek o průměru asi 17 m, vysoký kolem 4 m. Okolo jádra je náznak příkopu a valů.
Milan Caha (zdroj: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku I : Jižní Morava. Praha, 1981), 5.12. 2012