Architektonicky nevýrazný barokní zámek postavený Karlem z Lichtenštejna před rokem 1691. Roku 1853 prodává dcera Ludvíka d´Ambly panství princezně Marianě Nizozemské, která rok poté nechává zámeček zvýšit o jedno patro, čímž získává dnešní podobu. Dnes je zde umístěna psychiatrická léčebna.
Graficke pismenko Barokní zámek postavený kolem roku 1690 Karlem z Lichtenšteina. V urbáři z roku 1691 je zmiňováno nedávno vybudované rytířské sídlo. V roce 1727 buduje Jakub Arnošt z Lichtenštejna v Bílé Vodě piaristickou kolej. Počátkem 19. století se stává majitelem francouzský emigrant hrabě d´Ambly. Jeho manželka Bettina nechává v roce 1848 potlačit vzbouřené poddané, kteří se vzbouřili proti placení neúměrně vysokých poplatků. V roce 1853 prodává dcera Ludvíka d´Ambly panství princezně Marianě Nizozemské, která rok poté nechává zámeček zvýšit o jedno patro. Tato podoba zámečku zůstala do dnešních dní. V 80. letech byl v zámečku umístěn Okresní ústav národního zdraví a dnes je v zde psychiatrická léčebna.
Petr Nožička, čerpáno z:Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku II., Severní Morava, Nakladatelství Svoboda, Praha 1983, 23.4. 2011