Hradisko nejistého stáří bylo chráněno mohutným obvodovým valem, dodnes patrným zejména na západní straně a dosahujícím místy výšky až 8 m. Ze severní strany byl i příkop. Lokalitu z jižní a východní strany částečně poškodila novověká těžba písku.
Val na západě
© Luděk Vláčil 07/2017
Graficke pismenko K lokalitě se nejlépe dostanete za západního okraje obce Bystřice pod Lopeníkem, kde odbočíte z hlavní silnice na jih na polní cestu vedoucí podél potoka k rozcestí, kde budete pokračovat vpravo na návrší. Pod hradištěm u pozdějšího dvora Ordějov, na protějším břehu, stávala gotická tvrz.

historie

V lokalitě Ordějov vzdálené asi 1 km jihozápadně od obce Bystřice pod Lopeníkem se na ostrožnovitém výběžku návrší nad údolím potoka Nivničky, na jeho pravém břehu, u soutoku s bezejmenným pravoběžným přítokem ve výšce asi 350 metrů rozkládalo opevněné hradisko. Mělo oválný půdorys o délce cca 200 metrů a šířce asi 100 metrů. Hradisko bylo chráněno mohutným valem dodnes dosahujícím místy výšky až 8 metrů. Ze severní strany byl i příkop. Podle

Luděk Vláčil - zdroj:Kamenný klíč - Staroslovanské hrady- Slovanská hradiště v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Roman Abušinov a Kateřina Sučková 2005.,Encyklopedie hradišť na Moravě a ve Slezsku Miloš Čižmák, Libri., 17.7. 2017

hradiště
    Zlínský kraj