Hradiště neznámého stáří na vrcholu Studeného vrchu v Bílých Karpatech. Oválné opevnění kolem vrcholu kopce s málo patrným příkopem a valem. Dobře patrný je terénní zlom na vnitřní straně příkopu.
Jižní opevnění hradiště.
Graficke pismenko V pramenech neuváděné hradiště se rozkládá na vrcholu Studeného vrchu v Bílých Karpatech, přibližně 1.5 km severně od obce Březová, vrchol kopce se však již nachází na katastru obce Suchá Loz. Podél jeho jižního okraje vede červeně značená cesta hrdinů SNP z Lopeníku k vyhlídkové věži U Křížku.
Pavel Semple, 4.7. 2017

popis

Oválné opevnění hradiště tvořil příkop a před ním navršený val. Opevnění se nachází přibližně 640 m nad mořem. Vrchol kopce je v centru hradiště ve výšce 646 m. Přikop je dnes z větší části zanesený a val srovnaný. Opevnění se tak v terénu projevuje především náhlým terénním zlomem ve svahu kopce na vnitřní straně příkopu. Zásek příkopu vytváří terénní stupeň o výšce 2-3 m, sledovatelný po celém obvodu hradiště. Právě tento zlom upoutá pozornost