Ostrov u jihozápadního pobřeží Irska v zálivu Bantry, proslavený svou zahradou. Tu založil Annan Bryce na začátku 20. stol. Od r. 1953 ve státní péči. Dělostřelecká Martello věž v nejvyšším místě ostrova. Doprava loděmi z městečka Glengarriff.
Pohled z ostrova k západu. Na obzoru je kopec Sugarloaf (Hrouda cukru).
Graficke pismenko Ostrov Garinish či Ilnacullin se nachází u jihozápadního pobřeží Irska v zálivu Bantry v hrabství Cork. Ostrov je dnes proslulý svou zahradou s mnoha subtropickými rostlinami, které tu rostou pod širým nebem. Nejen Garinish, ale celé Irsko je díky svému mírnému atlantskému klimatu s častými srážkami ideální pro mnohé subtropické rostliny. Například juka a rododendrony rostou po celém Irsku. Rododendron je v Irsku vyloženě plevelná rostlina. Fík, agáve a bambus jsou také občas k vidění. Zahradu založil majitel ostrova Annan Bryce ve spolupráci se zahradním architektem Haroldem Peto na začátku 20. stol. Nejprve bylo zapotřebí vysázet jehličnaté ...