Moje místa 0
Drobná budova uprostřed zeleného vnitřního pásu vyšebrodského náměstí vznikla roku 1525. Po úpravách v letech 1725 a 1832 získala dnešní novogotickou podobu roku 1883. V sousedství kašna a pranýř.
Radnice od severu

Radnice ve Vyšším Brodě

Graficke pismenko Drobná budova uprostřed zeleného vnitřního pásu vyšebrodského náměstí vznikla roku 1525, tři roky před povýšením tržního centra klášterního panství na městečko. Po úpravách v letech 1725 a 1832 získala dnešní novogotickou podobu roku 1883 (Ing. František Karel). V současné době zde sídlí městské informační středisko. Jižně od radnice se nachází kamenná kašna datovaná rokem 1737 se sochou protipožárního svatého Floriána (1865), severně pod ní vysoký gotizující kamenný pranýř ze 17. století, na kterém je nasazen toskánský sloupek se sochou svaté Barbory. Ten stál od počátku 18. století na nedalekém hřbitově (viz heslo kostel sv. Bartoloměje) a na pranýř se dostal roku 1788.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 4., Academia 1982, 22.5. 2010