Hrady.cz
Dřevěná rozhledna na bočním hřebenu Bílých Karpat. Postavena v roce 2011. Celková výška 13 m. Výhledy na Mikulčin vrch, Velký Lopeník a Velkou Javořinu.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna U Křížku stojí na bočním hřebenu Bílých Karpat přibližně 1,5 km západně od vesnice Březová. Vede k ní odbočka z červeně značené Cesty hrdinů SNP. Z rozhledny je půlkruhový výhled severovýchodním směrem na Mikulčin vrch, východním směrem na Velký Lopeník a jihozápadním směrem na Velkou Javořinu. Na jihovýchodě je možno vidět část Povážského Inovce na Slovensku. Výhled je velmi dobrý i ze země.
Ve výhledu na opačnou stranu brání pás lesa. Na tuto stranu se ale otevírá nádherný výhled přímo ze země na druhé straně lesa. Daleko na západě je za dobré viditelnosti možno vidět Pálavu, na severozápadě Chřiby a po celé severní straně podhůří Bílých Karpat. Dál na severu jsou patrné Vizovické a Hostýnské vrchy.
Pavel Semple, 19.8. 2017

popis

Třípatrová dřevěná rozhledna byla postavena v roce 2011. Celková výška stavby je 13 m. Vyhlídková plošina je 10 m nad zemí. Podle stejného plánu bylo v okolí postaveno dalších pět rozhleden.