Moje místa 0
Barokní kostel postavil na místě starší svatyně počátkem 18. století Georg Bähr, autor mimo jiné i drážďanského mariánského kostela (Frauenkirche). Po požáru roku 1810 byl interier obnoven v klasicistním stylu. Stavba prošla velkou rekonstrukcí na přelomu 20. a 21. století.
Kostel ze stezky k pevnosti

Evangelický kostel v Königsteinu

Graficke pismenko Kostel podhradního městečka Königstein vznikl zřejmě v době české správy oblasti ve 13. či 14. století. Od 30. let 16. století, kdy byla v míšeňském vévodství (Sasku) provedena státem organizovaná reformace, sloužil luterským bohoslužbám. Původní stavbu nahradil počátkem 18. století barokním kostelem s několika patry tribun nejvýznamnější architekt saského protestantského baroka Georg Bähr (1666–1738).
Roku 1810 postihl celé městečko požár, který zasáhl i kostel. Jeho obnova přinesla klasicistní úpravu interieru, v podstatě dochovanou dodnes. Kostel po roce 1945 trpěl následky zanedbávané údržby, velkou rekonstrukcí prošel v letech 1992–2003.