Trojmezí

Dreieckmark
Místo styku hranic tří států – Čech, Německa (Bavorska) a Rakouska (Horní Rakousy) v nadmořské výšce 1321 m. Kamenný pomník z roku 1993, starý mezník s letopočtem 1844. V okolí výhledy.
Pomník na Trojmezí
Trojmezí, místo, kde se stýkají hranice Čech, SRN a Rakouska, se nachází na Šumavě v sedle mezi Trojmeznou a Plechým.
Jiří Cukr , 23.7. 2009

popis

Stojí zde zhruba 2 metry vysoký kamenný trojboký sloupek zřízený v roce 1993 (autor Christian Goetze). Na každé jeho straně je vyznačen státní znak a název příslušného státu – České republiky, Německé spolkové republiky a Rakouské republiky. Německy mluvící země zde mají ještě zemský znak a název spolkové země (Bavorsko a Horní Rakousy). Vedle pomníku je starý hraniční mezník z letopočtem 1844. Při cestě na Plechý nad Trojmezím se na rakouském