Z vrchu Sandberg je daleký výhled do okolí. Jedná se o pozůstatek třetihorního mořského útesu s odkrytými mořskými sedimenty. Sandberg je zajímavý i stepní flórou a faunou.
pohled na odkryté písky
Graficke pismenko Sandberg se nachází v těsné blízkosti hranice Slovenska a Rakouska – u Děvínské Nové Vsi, ze které je nejkratší přístup značenou turistickou cestou. Sandbergem dále prochází naučná stezka s informačními tabulemi, které nás seznámí s místními zajímavostmi. Za zmínku jistě stojí i daleký výhled – můžeme vidět hrad Děvín, nivu řeky Moravy a v pozadí Dunaj a přilehlé rakouské území se zámkem Schloss Hof. Po značené cestě lze dojít až k hradu Děvín. Pokud nejste motorizovaní, lze se do Děvínské Nové Vsi dostat vlakem nebo městskou hromadnou dopravou z blízké Bratislavy.
David Hamza , 28.12. 2009

popis

Vrch Sandberg, jeden z nejzápadnějších výběžků Karpat, je součástí přírodní rezervace Děvínská Kobyla. Tento písečný vrch s výškou 260 m n. m. je pozůstatkem mořského útesu třetihorního moře. Jsou zde vidět sedimenty třetihorního moře, které byly odkryty erozí i dřívější lidskou činností. Sandberg je chráněné naleziště zkamenělin, významné je také stepní flórou a faunou, navíc zde bývalo slovanské hradiště. O významu lokality svědčí fakt, že je