Malý park, Jardin du Petit Sablon, založen roku 1890. Nacházejí se zde fontány a dekorativní kované železné oplocení, zdobené malými bronzovými soškami. Větší sochy představují různé obchodní a řemeslné cechy. Uprostřed památník hrabat Egmont a Hoorn.
© Pavel Vítek 09/2017
Graficke pismenko Malý park najdeme ve čtvrti Sablon. Leží proti kostelu Panny Marie Sablonské (Notre Dame du Sablon), 700 m jihozápadně od Královského paláce, 750 m jižně od centrálního Bruselského nádraží a nebo 1 km jihovýchodně od Hlavního náměstí (Grand Place).

popis

Ve čtvrti Sablon se nacházejí kromě tohoto malého parku exkluzivní bruselské umělecké galerie, butiky a obchody se starožitnostmi. Dříve toto místo sloužilo jako koňský trh. Název „sablon“ pochází ze žluté písčité zeminy, která se v této oblasti nachází. Malý park, Jardin du Petit Sablon, byl založen v roce 1890 podle plánu architekta Beyaerta. Zde můžeme vidět zahrady, fontány a dekorativní kované železné oplocení, které je zdobeno malými