Zbytky městských hradeb najdeme hned při příjezdu do města za Nymphaem. Velmi dobře zachovalé městské hradby umožňuje shlédnout impozantní, avšak dnes značně poničená hlavní brána. Městské hradby s nekropolí a skalními hrobkami a zbytky obydlí zdejších movitějších občanů.
Městské hradby v tureckém Side
© Pavel Vítek 07/2019
Graficke pismenko Side je město antického původu v jihoturecké provincii Antalya v okrese Manavgat ležící na pobřeží Středozemního moře asi 75 km východně od Antalye. V letních měsících je vyhledáváno rekreanty pro své písčité pláže. Zbytky městských hradeb najdeme při příjezdu do města hned za Nymphaem.

historie

Vstup do města skrze velmi dobře zachovalé městské hradby umožňuje impozantní, avšak dnes značně poničená hlavní brána. Najdeme zde dobře zachovalé zbytky helénských městských hradeb se vstupní městskou branou se dvěma věžemi. Celé mohutné městské hradby působí velice impozantně. Můžeme si také prohlédnout městské hradby s nekropolí a skalními hrobkami a zbytky obydlí zdejších movitějších občanů.
    pevnost, bunkr
    Turecko