Moje místa 0
Barokní fara v Dubé vystavěna v r. 1736. Po požáru v roce 1845 opravena. Obdélná jednopatrovou stavba. Okna se šambránami s uchy. Fara obehnána kamennou zdí.
Fara v Dubé
© Pavel Vítek 07/2015
Graficke pismenko Město Dubá se nachází 20 km jižně od České Lípy, 27 km severně od Mělníka a 10 km východně od Máchova jezera v Doksech. Městem prochází silnice č. I/9 vedoucí z Prahy, přes Mělník do České Lípy a Rumburka i když v srpnu 2014 byla zahájena stavba obchvatu města. Fara stojí jihovýchodně od kostela u silnice vedoucí do Kokořínska.

popis

První písemné zmínky o Dubé pocházejí z roku 1253. Fara v Dubé vystavěna v barokním stylu v roce 1736. Stojí východně od kostela, téměř v jeho těsné blízkosti. Po rozsáhlém požáru v roce 1845 byla budova fary šetrně opravena. Fara je obdélná, jednopatrová stavba. V přízemí jsou okna se šambránami s uchy. Fara i se zahradou je obehnána kamennou zdí.