Trojmezí je místo na úplném konci Ašského výběžku 538 m n. m. Třemi hraničními kameny je zde vyznačen styk historické zemské hranice Čech, Bavorska a Saska (dříve ČSSR, SRN a NDR). Z Hranic vede na Trojmezí červená turistická značka, která prochází zónou nepřístupnou do roku 1989.
Trojmezí - tři hraniční kameny
Graficke pismenko Trojmezí (538 m n. m.) u Hranic leží na úplném konci Ašského výběžku. Tady se stýkají tři historické zemské hranice Čech, Bavorska a Saska (dříve ČSSR, SRN a NDR). Styk těchto hranic není nejzápadnějším bodem České republiky, který se nachází trochu jižněji v katastru obce Krásná u Aše. Z Hranic vede na Trojmezí červená turistická značka, která prochází zónou zakázanou do roku 1989. Po cestě míjíme zbytky Kaiserova hamru, mlýna a pily, které zanikly po 2. světové válce. Blízko naší hranice, kousek od cesty, stojí kamenný kříž. Hranici mezi Českou republikou a Německem tvoří potok Rokytnice (Südliche Regnitz). Trojmezí (Dreiländereck) se nachází až ...

pomník, památník
    Karlovarský kraj