Hrady.cz
Rozhledna Slunečná byla postavena 8. 5. 2009 podle projektu Ing. Martina Nováka a Ing. Antonína Olšiny. Celková výška rozhledny je 18,6 m a vyhlídková plošina je v 15 m. Konstrukce rozhledny je ze dřeva a oceli.
Rozhledna Slunečná
Graficke pismenko Budování turistického areálu bylo zahájeno dne 9. března 2009. Dodavatelem stavby se stala na základě výběrového řízení firma Teplotechna, a. s. Ostrava, která se po celou dobu výstavby dělila o práci se smluvenými subdodavateli z řad místních firem a pracovníky Služeb Města Velké Pavlovice. Turistický areál se rozkládá ve výšce 225 metrů nad mořem ve vinařské trati Nadzahrady, východním směrem od města. Dominantou areálu je rozhledna Slunečná, jejíž nejvyšší bod dosahuje do výše 18,6 m. Vyhlídková plošina je položena ve výšce patnácti metrů. Zdoláte-li všech 75 schodů a vystoupáte až na vyhlídkovou plošinu, rozhlédnete se do krajiny z výšky 240 m n. m. Nedílnou ...
obec Velké Pavlovice, 6.5. 2009

Díky vychýlení rozhledny do strany se velmi jednoduše zorientujete. Plošina je vysunuta směrem k Velkým Pavlovicím – máte-li tedy Pavlovice po levé ruce, jsou směrem na západ. Po pravé ruce máte východ, čelem stojíte k severu, za zády máte jih. Severním směrem je obec Němčičky, v dálce za nimi se rozkládá jihomoravská metropole Brno, ale tu bohužel nedohlédnete. Na severovýchodě uvidíte obec Bořetice s rozhlednou (vzdušnou čarou je rozhledna