Původní raně gotický kostel, založený po roce 1260, pravděpodobně již tehdy v podobě trojlodní baziliky s příčnou lodí. Přestaven na poč. 15. stol. a znovu po roce 1550, kdy vznikly pozdně gotické síťové a hvězdové klenby. V 17. stol. upraven barokně. V l.1898 - 1908 regotizován Josefem Fantou.
© Milan Caha 03/2012
Graficke pismenko Původní raně gotický kostel, založený po roce 1260, pravděpodobně již tehdy v podobě trojlodní baziliky s příčnou lodí. Z této stavební fáze se dochovaly fragmenty některých obvodových. Na konci 14. století započala přestavba zchátralé stavby. Kolem roku 1410 byl Linhartem z Aldenbergu dokončen nový presbytář a celá přestavba byla zakončena kolem roku 1422. Přestavba byla financována z výnosu odpustků při zpovědích, ke kterým vyzval papež Bonifác IX. V roce 1550 se zřítil krov kostela a klenba hlavní lodi. Při opravě ve stylu pozdní gotiky získala loď síťové a hvězdové klenby. V roce 1662 bylo barokně přestavěno hlavní průčelí a v ...

Klatovy  ( KT)
    Klatovy I