zámek Franconville

Saint Martin du Tertre
Zámek Franconville, který se nachází v obci Saint-Martin-du-Tertre, je kopií zámku Maisons-Laffitte od architekta Françoise Mansarta.
Graficke pismenko Saint-Martin-du-Tertre je francouzská obec nacházející se v départementu Val-d'Oise v regionu Île-de-France. Nachází se na kopci pod lesem s výhledem na rovinnou Francii, asi třicet kilometrů severně od Paříže. Její nejvyšší nadmořská výška 210 metrů představuje jedno z nejvýše položených míst v regionu Île-de-France.

historie

Zámek Franconville se nachází v areálu rozsáhlého nemocničního komplexu. Je tu též staré sanatorium, které se nyní už nepoužívá. Nová nemocnice Carnelle se nachází v oblasti v těsné blízkosti lesa v areálu rozsáhlého zámeckého parku; pozemek byl darován mnichy ze Saint-Denis od Karla V. Pozemek měnil mnohokrát své majitele. Poslední majitel pozemku byl vévoda z Massy, ​​který přestavěl zámek v roce 1880. Zámecký design je kopií