Lomeček

Maledivy
Zatopený bývalý kamenolom, ve kterém se do r. 1998 těžil kámen. Od r. 2003 je v pronájmu Marine klubu Domažlice, místo bylo postupně upraveno (potápěčská základna). Od r. 2004 se zde každoročně koná Mezinárodní sochařské sympozium. R. 2011 byla instalována do hloubky 8 m podvodní pozorovatelna.
Lomeček

Zatopený lom s podvodní pozorovatelnou

Graficke pismenko Zatopený bývalý kamenolom s průzračnou vodou o velikosti cca 200x40 m (max. hloubka 9 m). Pod hladinou je umístěna největší podvodní kabina v ČR, pozorovatelna OSAC–SPČR (Optimist Sub Aqua Club, Svaz průmyslu a dopravy ČR), která umožňuje pozorování života pod vodou "suchou nohou". Lokalita s celoročně dobrou viditelností je vhodná pro potápěče – začátečníky i ty zkušené – kteří mají v místě základní servis (půjčovna výstroje, plnění lahví atp.). Pod vodou je také vrak lodi, umělá jeskyně, podvodní plošina.
V místě je velká zastřešená terasa (kapacita 200 osob), možnost občerstvení (domácí kuchyně), v zimě je k dispozici vytápěná klubovna.
Do areálu je zákaz vstupu psů.

Mezinárodní sochařské sympozium, koncerty, kulturní akce
    Od r. 2004 se každoročně v Lomečku koná Mezinárodní sochařské sympozium s učastníky nejen z ČR, ale i ze zahraničí (FR, IT, JAP, BEL, UK, US, GER), a díla vytvořená během desetidenního sympozia natrvalo zdobí zdejší areál. Sbírka cca 20 monumentálních soch se každý rok rozšiřuje. Sympozium je oblíbenou společenskou akcí, kterou doprovází bohatý večerní hudební program. V místě se také konají koncerty s příjemnou klubovou atmosférou, před

historie

Zatopený bývalý kamenolom, ve kterém se do roku 1998 těžil kámen. Od roku 2003 je Lomeček (dříve znám také pod názvem Maledivy) v pronájmu Marine klubu Domažlice a postupně byl upraven jako potápěčská základna. Od r. 2004 se zde koná Mezinárodní sochařské sympozium. Dne 25. 9. 2011 byla instalována podvodní pozorovatelna, která umožňuje pozorování života pod vodou v hloubce 8 m.

vodní plocha
    lom