Jednoobloukový most z pískovcového kamene, klenoucí se přes náhon vysekaný ve skále. Tento most si také "zahrál" ve filmu Marie Poledňákové "Jak dostat tatínka do polepšovny". Bohužel je však v současné době ve zchátralém stavu.
Podsemínský filmový most

Historie mlýna

Graficke pismenko Jaroslav Skála byl majitelem mlýna za první republiky. V té době byl mlýn přestavěn a ze staré stavby toho moc nezbylo. Vodní mlýnské kolo bylo nahrazeno turbínou. Přes náhon, jež byl vysekán ve skále, se klene malý, kamenný most. Na jižní straně mlýna roste vinná réva.
Plošina nad mlýnem je obehnána skalami. Keltové ji proměnili v opevnění o rozloze cca 180 ha. Důvod stavby je prozatím záhadou, jelikož tato plocha zůstala prázdná. Dnes na okraji této plošiny stojí bývalý panský dům Semín. Podle něj má mlýn své jméno. Zbytek plošiny zaujímá pole.
L-H. (podle webu), 10.6. 2011