zámek Fasanenschlösschen Moritzburg

Bažantí zámeček Moritzburg
Nedaleko od zámku Moritzburg východním směrem vystavěn počátkem 18. stol. jednopatrový pavilon. V letech 1770–1776 přestavěn na dvoupatrový rokokový zámek. V okolí řada barokních a rokokových staveb, na rybníce vybudováno molo a maják.
Zámeček od jihu
© Ivan Grisa 08/2007
Graficke pismenko Zámek Fasanenschlösschen, Bažantí zámeček, leží asi 2,5 km východně od zámku Moritzburg. K zámku vede krásná procházka lesem a loukami. U zámku Fasanenschlösschen je řada soch a staveb z doby výstavby zámku. Na nedalekém rybníce je vybudováno přístavní molo a maják. Obojí také z doby výstavby zámku.

historie

Na místě dnešního zámku nechal počátkem 18. stol. postavit saský kurfiřt August Silný jednopatrový pavilon. V letech 1770–1776 za Fridricha Augusta III. došlo k přestavbě pavilonu na dvoupatrový rokokový zámek. Přestavba proběhla pod vedením architekta Jahanna Daniela Shadeho. Okolo zámku byla zřízena velká bažantnice a nový zámek byl přejmenován na Fasanenschlösschen – bažantí zámek. Ve stejné době byl na nedalekém rybníce postaven přístav s

popis

Zámek Fasanenschlösschen je čtvercová dvoupatrová stavba. Z jižní a východní strany vedou k zámku barokní schodiště. Západní schodiště, vedoucí směrem k zámku Moritzburg je lemováno putti. Interiér zámku je vyzdoben jako venkovský dům.
    Německo