Moje místa 0
Barokní okrouhlá kaple z let 1680 - 81 připomíná masakr selských vzbouřenců císařským vojskem, který proběhl v roce zahájení stavby. Kaple byla zrušena roku 1787, roku 1930 byla obnovena v novorománském stylu.
Ovčí vrch
Novorománská rotunda.
Graficke pismenko Ovčí vrch (697 m) je viditelný 5 km západně při pohledu z Konstantinových Lázní, napravo od Krasíkova. Jméno získal zřejmě po panském ovčínu, který stával u jeho paty. Na jeho jižním úbočí je z dálky viditelná novorománská válcová kaple, připomínající rotundu. Na východ od kaple připomíná památník z roku 1936 selské povstání, k němuž došlo v roce 1680.
Pěšky nejlépe po žluté turistické cestě z Krasíkova, autem lze dojet z Kokašic směrem na Domaslav a pod Krasíkovem doprava na úpatí zaparkovat. Hezká je i cesta na kole lesem z Horní Polžice.
27.8. 2003

Ovčí vrch
    Na místě Ovčího vrchu se v roce 1680 opevnilo asi 500 vzbouřených sedláků, kteří předtím dobyli a vyplenili bezdružický zámek. 6. května došlo ke střetnutí se dvěma setninami jízdy, kterým velel plukovník Harant, potomek slavného Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Výsledkem bylo 49 mrtvých vzbouřenců a ukončení vlny selských bouří. Majitelka panství Františka z Heissensteinu nechala na bojišti v letech 1680 - 1681 vystavět kapli Smrtelných