hrad Caisleán Aircín

Arkin´s Castle (Rossaveel Lower)
Zřícenina hradu, postaveného patrně na místě, kde stával hrad O´Brian. R. 1587 zde sir John Rawson dal postavit nový hrad. Po obsazení hradu vojskem O. Cromwella byl pův. hrad zničen a byla vybudována nová pevnost. Vojenská posádka v 17. a 18. stol. Z pevnosti se dodnes zachovaly jen skromné zbytky.
Arkin Castle - jediný pozůstatek hradu
Za zdí je již soukromá zahrada. Nic dalšího se z hradu nedochovalo.
Zřícenina pevnosti stojí na jižním břehu zátoky Killeany (Killeany Bay) na ostrově Inishmore, největším ze tří Aranských ostrovů.
4.2. 2014

historie

Zřícenina hradu stojí na ostrově Inishmore, jednom ze tří Aranských ostrovů. Hrad byl vybudován v místě, kde stával patrně hrad O´Brian (O´Brian Castle). Ten se zmiňuje roku 1574 v držení Jamese Lynche. Roku 1587 byly zdejší ostrovy darovány královnou Alžbětou I. siru Johnu Rawsonovi, který dal podle všeho na místě původního hradu ještě téhož roku vybudovat nový. Roku 1607 zde sídlil Teige na Buille O'Flaherty of Arde. Po obsazení vojskem O.