Hrady.cz
V roce 1989 byla nedaleko vrcholu postavena vojenská hláska, v roce 2001 přestavěná na telekomunikační věž s rozhlednou ve výšce 32 metrů, ze které je za dobrého počasí nádherný výhled do jižních Čech i do Rakouska.
Železná konstrukce rozhledny
Graficke pismenko Rozhledna je volně přístupná po celý rok, zavřená jakousi brankou, kterou lze lehce otevřít.
Na Kraví Horu se lze dostat z Hojné Vody po zelené nebo červené značce, delší trasa je z Dobré Vody po zelené – v obou obcích je možnost parkování.
MarcoRave, 13.6. 2007

popis

Kraví Hora (953 m n. m.) je jednou z dominant Novohradských hor, jejíž svahy pokrývají granitodioritové skalní útvary, např. 12 metrů vysoká Napoleonova hlava. Dříve se jí také říkalo Kamenná Hora, své dnešní pojmenování získala díky dobytkem vypaseným loukám, které dnes opět zarůstají.