Luisenburg

Německo, Bavorsko
Skalní labyrint Luisenburg je žulové skalní město. Jsou zde poskládané obrovské žulové balvany do fascinujících útvarů. Jsou tu obrovské skalní bloky a až 300 milionů let staré. V areálu se nachází řada skalních formací. Procházku mezi skalami nám zpestří několik vyhlídek.
Skalní labyrint Luisenburg v bavorských Horních Francích
© Pavel Vítek 05/2001
Graficke pismenko Luisenburg je žulové skalní město. Přijedeme k němu po silnici číslo 6 z Chebu přes hraniční přechod Pomezí. Pak po B303 kolem Hohenbergu an der Eger, Arzbergu a Marktrewitze. U Wunsiedelu odbočíme na Luisenburg Felsenlabyrinth. Od záchytného parkoviště je to ke vstupní bráně asi 250 m.

popis

Skalní labyrint (Felsenlabyrinth) Luisenburg je žulové skalní město nacházející se v pohoří Fichtelgebirge jižně od města Wunsiedel v Bavorsku, v Horních Francích. Propagačními materiály je označován za „největší evropský skalní labyrint“. Příroda zde poskládala obrovské žulové balvany do fascinujících útvarů, mezi kterými můžeme procházet i několik hodin. Najdete tu obrovské skalní bloky a až 300 milionů let staré skalní formace s jeskyněmi a

Array
    Německo