Vyhlídka je nejvyšším bodem Bítouchova (497 m n. m.). V roce 1925 ji upravil KČT v Semilech na počest prezidentovy návštěvy v roce 1922 a osadil pamětní deskou. Dnes bohužel z vyhlídky Krkonoše neuvidíme, ale výhled na Kozákov zůstal zachován.
Skalka s pamětní deskou.
17. září 1922 zavítal do Semil prezident T. G. Masaryk. Do programu návštěvy byl zařazen i výlet nad město Semily k Sejkorské kapličce. Nestalo se tak náhodou. Prezident Osvoboditel toto místo důvěrně znal z roku 1906, kdy ještě nevykonával úřad hlavy státu. Klub českých turistů se rozhodl vyhlídkový bod ve výšce 497 m n. m. na počest státníkovy návštěvy nazvat jeho jménem. Po úpravách prostranství, zřízení skalky z přírodních kamenů s pamětní deskou a rozmístění laviček byla Masarykova vyhlídka zpřístupněna v roce 1925. Po roce 1948 byla pamětní deska ze skalky sejmuta a název Masarykova vyhlídka se z turistických průvodců i publikací vytratil. Téměř 45 let uplynulo, než byla péčí KČT, města a muzea Masarykova vyhlídka znovu upravena ...
Text: Informační tabule, Klub Českých Turistů, 28.10. 2011