Moje místa 0
Pevnost Forteza byla postavena Benátčany v 16. století na skalnatém vrchu Palaiokastro (Starý zámek) nad dnešním městem Rethimno. Stavbu řídil italský inženýr Sforza Pallavicini.
Nároží pevnosti
Graficke pismenko Pevnost Forteza v Rethymnu byla postavena Benátčany na kamenném kopci Palaiokastro (Starý zámek). Tato dominanta města podle dvou písemných zdrojů a archeologických poznatků byla postavena na místě dřívější akropole Rithimna. První základní kámen pevnosti byl položen 13. září 1573. Stavbu řídil italský inženýr Sforza Pallavicini, který v průběhu výstavby upravoval plány podle místních terénních dispozic se zachováním základních principů pevnosti. Pevnost samotná se skládá ze čtyř bastionů na jižní a východní straně a tří hlavních salient v severní a západní části stavby. Uvnitř pevnosti bylo mnoho budov ze kterých se jen pár dochovalo dodnes. Po dobytí ...