Pivovar uzavírá na východě zámecký areál. Založen 1506, dnešní hlavní budova zámecké disposice z roku 1725. Úpravy na přelomu 19. a 20. století se nedotkly barokní podstaty stavby, dodnes se zde vaří pivo.
Jižní křídlo od západu
© Ivan Grisa 04/2009
Graficke pismenko Pivovar stojí na východním okraji zámeckého areálu. Parkování možné ve dvoře sousední restaurace. U vrátnice pivovaru zajištěn nepřetržitý prodej místního piva.
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Pivovar Herold v Březnici
    Pivovar uzavírá na východě zámecký areál. Založen 1506, dnešní hlavní budova zámecké disposice s výrazně zdobenými fasádami z roku 1725. Úpravy na přelomu 19. a 20. století (po požáru 14. 12. 1906) se nedotkly barokní podstaty stavby, dodnes se zde přes vlastnické přesuny po roce 1989 vaří pivo.
    Ivan Grisa, dle H. Hlušičková a kol., Technické památky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 1. díl, str. 465-6, Libri 2002, 2.5. 2009