Hrady.cz
Kamenná rozhledna vysoká 23 m (774 m.n.m.) byla postavena místním turistickým spolkem r. 1891. Po 2. světové válce chátrala, pro špatný stav od 70. let 20. stol. uzavřena. Zrekonstruována a slavnostně otevřena r. 1993, přilehlá restaurace r. 1995.
Graficke pismenko Výstup na 774m vysoký kopec Jedlová nedaleko Jiřetína dá možná trochu zabrat. Zvlášť v horkém létě. Ale rozhodně se výšlap vyplatí. Kamenná, 23m vysoká rozhledna zde byla znovuotevřena v roce 1993. Její historie však sahá až do konce 19. století. Bohužel po druhé světové válce Jedlová začala mocně chátrat, ale naštěstí se stala jednou z těch rozhleden, které se stihly ještě včas zachránit. Pohled z rozhledny je úchvatný. Sama rozhledna je vidět ze všech stran. Ale nedejte se mýlit, to co první uvidíte při pohledu na vrchol, zcela jistě nebude rozhledna, ale příšerná a daleko vyšší telekomunikační věž. Je to k naštvání, že právě tyto věže se postupně stávají ...