Čtyři kamenné náhrobní desky posledních majitelů ropického panství, baronů Spens-Boden a Künburgů. Nacházejí se při hřbitovní zdi.
restaurované náhrobní desky rodu Künburgů a Spens - Boodenů
© Jan P. Štěpánek 05/2014
Graficke pismenko Kromě výstavného farního kostela Zvěstování Panny Marie a hrobek pánů ze Saint Genois,Coelestů a Skrbenských z Hříště, lze na ropickém hřbitově nalézt ještě jednu zajímavost. Tou jsou čtyři náhrobky členů rodiny posledních majitelů Ropice a zdejšího zámku, baronů Spens-Bodenů a Künburgů. Rod Spens-Bodenů vlastnil Ropici od roku 1862, kdy toto panství zakoupil baron Emanuel Spens z Boden. V roce 1926 panství převzal adoptivní syn barona Emanuela, baron Heřman Künburg, který přijal později predikát Künburg - Spens. Náhrobky jsou celkem čtyři. Nacházejí se v blízkosti hrobky Coelestů a Skrbenských. Odpočívá zde baron Emanuel Spens z Boden, ...
Jan P. Štěpánek, Šlechtická sídla na Frýdecko - Místecku (J. Tichánek a kolektiv, 2006), 11.4. 2006