Hrady.cz
Dřevěná rozhledna vysoká 37 m. Má 10 pater se 173 železnými schody. Rozhledna byla vystavena v roce 2000. Z vrcholu je vidět na velkou část Českého i Saského Švýcarska (např. Königstein, Tanečnice, Jedlová, Vlčí hora, Růžový vrch).
Rozhledna Weifberg
Graficke pismenko Z Mikulášovic k rozcestníku pod rozhlednou je to cca 3,5 km nebo podle německých značek 45 min. Cesta vede kolem pěkného koupaliště po cyklistické stezce. Od rozcestníku na vrchol se dostanete po mírném kopci asi za 10 min.
Výstavbu rozhledny v roce 2000 financovala zemská vláda spolu s městem Sebnitz. Výhodně situovaná moderní rozhledna splňuje nároky českého turisty.