Rudolfův kámen

Vysoký kámen, Ostroh
Vyhlídková skála asi 2 km severně od Jetřichovic, pojmenovaná po knížeti Rudolfu Kinském z Vchynic a Tetova, který místo poprvé navštívil v roce 1824. Na jejím vrcholu je postaven dřevěný altán. Původně sloužila jako pozorovatelna pro požární hlídky.
Rudolfův kámen
Pohled od jihovýchodu
Graficke pismenko Vynikající výhledový bod v pískovcové hradbě Jetřichovických skal v nadmořské výšce 484 metrů. Přístup po schodech a žebřících je poněkud náročnější, zvlášť ve vrcholové partii, kde zvláště pro osoby se závratí chybí zábradlí. Z vrcholu je krásný kruhový výhled na široké okolí. Vede sem červená (kolem vyhlídek Mariiny skály a Vilemíniny stěny) a částečně zelená (po krásné písčité cestě) turistická značka a naučná stezka z Jetřichovic.
Michal Brůža , 17.1. 2010