Dřevěná rozhledna z roku 2003 nedaleko Českého Krumlova s omezenými výhledy východním směrem. Přístup po značených turistických a cykloturistických trasách.
Rozhledna Granátník u Českého Krumlova
Graficke pismenko V kraji, kde patří k nejnavštěvovanějším místům Český Krumlov, Kleť, Zlatá Koruna a Dívčí Kámen, se nachází méně známá rozhledna. Stojí pod vrchem Granátník (810 m) na úpatí Kletě. Vede sem žlutá značka z vlakového nádraží ve Zlaté Koruně (2 km), která dále pokračuje a končí na rozcestí U Modrého obrazu (1,5 km). Jít se k rozhledně dá také po asfaltce (2 km) od hájovny Nový Dvůr nedaleko Vyšného severně od Krumlova. Vede tudy cyklostezka, kterými je ostatně okolí rozhledny protkáno velice hustě.
Jiří Cukr , 9.10. 2009

historie

Rozhledna byla postavena v roce 2003 Lesy ČR a CHKO Blanský les. Jedná se o 5 metrů vysokou celodřevěnou stavbu s výhledem východním směrem, který však postupně zarůstá stromy. Blízké rozcestí několika cest U Modrého obrazu je pojmenováno podle obrazu Ježíže Krista na desce modré barvy. Obraz byl pořízen v roce 1787 a v historii několikrát opravován (1876, 1897, 1923, 1998).

věž
    rozhledna