Vrchol s balvany a opuštěným lomem na mrákotínskou žulu. Dříve zde stála zeměměřičská věž využívaná i jako rozhledna.
Na vrcholu
Pohled z vrcholu na cestu k rozcestníku

Čertův kámen

Graficke pismenko Kopec leží na turistické trase z Lovětína na Červenou Lhotu. Dnes jsou na něm balvany se skalními mísami a opuštěný lom na mrákotínskou žulu. Po válce na něm podle pamětníků stávala zeměměřičská věž, kterou lidé využívali jako rozhlednu. Byla tu také schránka se sešitem, kam návštěvníci psali dojmy z výletu, nedávno ji ale někdo zničil. Z vrcholu musel být nádherný výhled, protože kdysi se z jeho vrcholu vysílala ohňová poselství oznamující vpád nepřítele do země. Místní znají o kopci spoustu pověstí. Někdo též tvrdí, že je zde někde malá jeskyně, já ji však nikdy nenašel.