chrám sv. Nektária

chrám Agios Nektarios, Ἱερός Ναός Ἁγίου Νεκταρίου, Faliraki
Chrám byl založen 26. června 1966 a dne 9. listopadu 1968 byl otevřen. Stavba je spojena kolonádou se samostatně stojící zvonicí a prostranství kolem jsou dlážděna mozaikou z oblázků, což je pro oblast souostroví Dodekanés typické .
Graficke pismenko Faliraki (řecky Φαληράκι) je řecké město a hlavní přímořské letovisko na ostrově Rhodos v Egejském moři. Faliraki leží na severovýchodním pobřeží ostrova, přibližně 15 kilometrů od hlavního města. Jednou z hlavních předností tohoto letoviska je zdejší dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře vhodným pro rodiny s dětmi. Město vzniklo poměrně nedávno a není zde moc památek. Zajímavou stavbou je zcela jistě chrám (správný český výraz pro svatyni východní [tj. pravoslavné čili ortodoxní] a řeckokatolické církve) sv. Nektária (Agios Nektarios) stojící v centru u hlavní silnice. I když tato stavba ...
    Řecko
    Jižní Egeis