U hlavní silnice, na jižním okraji obce Uhřičice, ve směru na Kojetín, stojí barokní zděná boží muka z r. 1798. Ve spodní části stavby jsou v nikách vyobrazení sv. Floriána, Ježíšova křtu a ukřižování.
© Luděk Vláčil 10/2015
Graficke pismenko Obec Uhřičice leží v jižní části okresu Přerov, jihozápadním směrem od města Přerov a severně od města Kojetín, na pravém břehu řeky Moravy. U hlavní silnice, na jižním okraji obce Uhřičice, ve směru na Kojetín, stojí barokní zděná boží muka z roku 1798. Ve spodní části stavby jsou v nikách vyobrazení sv. Floriána a Ježíšova křtu.

popis

Drobná sakrální stavba (zvaná boží muka) pocházející z konce 18. století je postavena v barokním slohu. Tato zděná stavba stojí na čtvercovém půdorysu, je bíle omítnuta a udržována. V dolní části se nacházejí niky s obrázky sv. Floriána, Ježíšova křtu a ukřižování. Muka mají plechovou stříšku a na jejich vrcholku je umístěn dvouramenný ocelový kříž.

křížek, boží muka
     Přerov  (PR)