Zřícenina hradu z r. 1446 postavená Lordem MacCarthy na místě původního dřevěného a později kamenného hradu. V r. 1820 vyhořel. Nyní zpřístupněn veřejnosti a je častým cílem návštěvníků kvůli tzv. Blarney stone, který po políbení dává dar výřečnosti.
pohled od severovýchodu přes kruhovou věž na hlavní obytnou věž

Historie

Graficke pismenko Pravděpodobně první stavbou na místě současného hradu byla dřevěná pevnost z r. 1200. Okolo roku 1210 byl postaven první kamenný hrad. Tento hrad měl vstup ve výšce 20 m na severní straně nad řekou, zničen byl v r. 1446. Ještě tentýž rok jej nechal znovu postavit král oblasti Munster Dermot McCarthy. V majetku rodu McCarthy zůstal až do příjezdu Olivera Cromwella a jeho vojsk v r. 1646. Na hrad se vrátili opět po 15 letech, ale jenom na krátko a to do bitvy u Boyne v r. 1690, kdy byl hrad zabaven. V r. 1703 byl prodán siru Jamesi Jefferyesovi, guvernérovi oblasti Cork. Tato rodina založila poblíž hradu krajinný park známý jako The Rock Close ...