Hrady.cz
Celodřevěná, 8 m vysoká rozhledna z r. 2001, při cyklostezce Střední Morava č. 5084, s dalekým výhledem na Chřiby, Drahanskou vrchovinu a Vyškovsko.
rozhledna Vitčice
rozhledna Vitčice
Graficke pismenko Dřevěná "Rozhledna s panoramatickým výhledem" stojí u polní cesty při západním okraji Vitčického lesa, asi 500 m od jižního konce obce Vitčice. Na rozhlednu se dostanete, když se vydáte po cestě z Vitčic do sousedních Srbců, kde asi v polovině trasy stojí při pravé krajnici infotabule. Od této tabule se dáte směrem doleva po polní cestě, kde asi po 300 m narazíte na rozhlednu. Rozhledna byla postavena v letech 2001–2002 za podpory dotací z "Projektu obnovy vesnice". Nedaleko rozhledny vede značená trasa lokální cyklostezky Střední Morava č. 5084, která je součástí cyklostezky Víceměřice - Nezamyslice - Tištín - Prasklice - Pavlovice ...
Ondřej Štěpánek, 29.11. 2008

popis

Rozhledna je celodřevěná stavba se dvěma vyhlídkovými patry o celkové výšce 8 m. Komunikace mezi patry je zajištěna žebříky. Rozhledna je zakončena dřevěnou střechou. Stavbu provedla společnost TOMI REMONT, a.s. Prostějov. Vstup na vlastní nebezpečí.