Dřevěná zvonička se prvně zmiňuje r. 1883. R. 1917 byl její zvonek zrekvírován rakouskými úřady pro válečné účely. R. 1949 byla provedena rozsáhlá oprava zvonice, vč. vytvoření kamenné podezdívky. Při této příležitosti byl vyroben nový zvonek, zdobený květinovou obrubou, s letopočtem 1948.
Dřevěná zvonička stojí u cesty na hrad Litice, na který vede červená turistická značka.
E.H., 22.1. 2014

historie

Dřevěná zvonička stojí v Liticích nad Orlicí. Není přesně známo, kdy byla zvonička postavena, nebo jestli jí v obci předcházela nějaká jiná zvonice. Prvně se zvonička objevuje v knize „Hrady, tvrze a zámky České II.“ Augusta Sedláčka z r. 1883. Roku byl 1917 zvonek zrekvírován rakouskými úřady pro válečné účely. Roku 1949 byla provedena rozsáhlá oprava zvonice - zvonice byla doplněna o kamennou podezdívku, byla vyměněna její šindelová krytina,