Zámek z pol. 18. stol. dle návrhu Františka Antonína Grimma. Po 2. sv. válce účelově využíván pro školské potřeby. Od roku 2006 v soukromém vlastnictví.
čelní pohled
Graficke pismenko Předchůdcem zámku byla tvrz postavená ve 14. stol. jako středisko statku brněnského herburského klástera, která zanikla v 16. stol. Později ves patřila brněnským jezuitům, kteří zde vystavěli koncem 17. stol. zámek. Nejprve se jednalo o jednoduchou barokní stavbu, která byla rozšířena. Tato přestavba byla dokončena r. 1747 a architektem byl František Antonín Grimm. Po zrušení řádu r. 1773 připadl zámek studijnímu fondu. Následně byl prodán a majitelé se často střídali až do r. 1889, kdy statek koupili poslední majitelé – baroni Lewentzowé, kteří vlastnili zámek až do 2. světové války. Po válce byl zámek zestátněn a učelově využíván. Krátce po roce 1945 zde bylo ...
David Hamza , 27.12. 2009

popis

Vlastní zámek je trojkřídlá patrová budova zastřešená sedlovou střechou. Boční křídla jsou zakončena vysokými štíty. Ve středním křídle je vstupní portál s erbem. Zámek se nacházel v lesoparku, jemuž předcházela pravděpodobně zahrada francouzského typu. V roce 1832 zde byla vystavěna rodinná hrobka s kaplí. V době využití pro školské účely byly v prostoru parku postaveny mnohé účelové budovy a park značně zpustl.