Pískovcové skály nad řekou Jizerou a nad obcí Besednice – Besednické skály, Chléviště a vrchol Sokol – se skalními bludišti a vyhlídkami na Jizeru a Suché skály. V neklidných dobách oblíbené útočiště. Oblastí vede červená turistická značka.
Maloskalsko - jedna z vyhlídek na okraji skal s typickou zkroucenou borovicí

Graficke pismenko V severní části Českého ráje leží oblast Maloskalsko. Jeho středem jsou skály mezi obcemi Malá Skála a Besedice. Na zhruba půlkilometrovém ůseku jsou vzájemně propojeny lokality Skalní bludiště a Chléviště. Skalní bludiště ukrývá ve svých stěnách např. svatyni Kalich. Je to oltář vytesaný v pískovci s letopočtem 1634. Tehdy zde konali tajné bohoslužby čeští bratři v době protireformace. Nedaleko je pomník odboje a spousty slují a vyhlídek. Na severní části skalního bludiště navazuje část s místním pojmenováním Chléviště. Název vznikl podle toho, že sem v neklidných dobách válek, schovávali místní lidé dobytek. Na západních stěnách je několik ...

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše

Nezapomenutelné hrady Čech a Slovenska