Skanzen Vitoslavlici

Rusko-Veliký Novgorod
Skanzen Vitoslavlici založen r. 1964. Jde o muzeum dřevěné architektury. Dřevěné památky především duchovního charakteru venkovské usedlosti, sedlácké domy a dřevěné kostely. Ukázka stylu života a bydlení zdejších obyvatel od 14. do 19. století. Skanzen obklopen nádhernou přírodou.
Veliký Novgorod v Rusku - skanzen
© Pavel Vítek 06/2018
Graficke pismenko Skanzen Vitoslavlici najdeme na jižním okraji města Veliký Novgorod. To se nachází asi 200 km jihovýchodně od Petrohradu a asi 550 km severozápadně od Moskvy. Skanzen najdeme v jižní části města, západně od řeky Volchov (Волхов), na břehu jezera Mjačino (Mячино), nedaleko od kláštera sv. Jiří.

popis

Skanzen Vitoslavlici byl založen roku 1964. Jde o muzeum dřevěné architektury pod širým nebem. Jedná se o sesbírané dřevěné památky především duchovního charakteru, které svou úpravou vyráží dech. Uvidíme zde více než 20 staveb. Zejména se jedná o venkovské usedlosti, sedlácké domy a dřevěné kostely. Všechny stavby se původně nacházely na různých místech regionu Novgorod. Postupně ale byly přemístěny do tohoto muzea, aby ukazovaly styl života a

skanzen
    Rusko