Barokní kaple Korunování Panny Marie se nachází na vyvýšeném pahorku po levé straně návsi. Byla postavena v roce 1731. Kaple je zděná, obdélného půdorysu s přímým závěrem presbytáře. V současnosti prázdná. Na seznamu kulturních památek zapsána od r. 1965.
Kaple Korunování Panny Marie v Postřelné u Jablonného v Podještědí
© Pavel Vítek 9/2019
Graficke pismenko Postřelná, místní část města Jablonné v Podještědí, leží 3 km jižně od Jablonného a 10 km severně od Mimoně. Ke kapli dojdeme asi po 250 m od křižovatky silnice Mimoň - Jablonné v Podještědí vpravo od silnice vedoucí do Valtinova.
1.10. 2019

popis

Barokní kaple Korunování Panny Marie se nachází na vyvýšeném pahorku po levé straně návsi. Podle datace na kartuši nad vstupem byla postavena v roce 1731. Kaple je zděná, obdélného, téměř čtvercového půdorysu s přímým závěrem presbytáře. Nároží jsou zaoblená. Průčelí členěno svazčitými nárožními pilastry. V ose pravoúhlý portál a nad ním v kasulovém rámu ovál s německým nápisem a datací 1731: . ,,Zur Ehren I Da Aller heiligsten Dreyfal I tigkeit

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.