Megalopolis se starodávnými ruinami. Zahrnuje i starobylé divadlo pro 20 000 lidí postavené roku 370 př. n. l. Další památky Thersileon se 67 sloupy a chrám. Megalopolis z doby antiky byl objeven v letech 1890 a 1891.
Megalopolis na řeckém poloostrově Peloponés.
Antické divadlo
© Pavel Vítek 09/2012
Graficke pismenko Město Megalopolis leží téměř ve středu Peloponéského poloostrova. Je vzdáleno asi 150 km jihozápadně od Atén, 100 km jižně od města Patrai a 50 km severně od přístavu Kalamata. Vyznačuje se starodávnými ruinami divadla a zbytky starověkého paláce, nacházejícími se na severozápad od současného města na březích řeky Elisson.

historie

Megalopolis je známý svými starodávnými ruinami na severozápadě od centra města na obou březích řeky Elisson. Zřícenina zahrnuje starobylé divadlo pro 20 000 lidí postavené roku 370 př. n. l. Využívalo se pro taneční a dramatická představení a slavnostní vojenské přehlídky, při nichž se předváděla pochodová cvičení a tance se zbraněmi. Bylo 30 metrů vysoké. Mezi další památky patří Thersileon se 67 sloupy a chrám 11,5 m dlouhý a 5 m široký.

popis

Megalopolis z doby antiky byla objevena v letech 1890 a 1891. Doposud nebylo zcela vykopáno. Vzhledem k důležitosti starověkého Megalopolis by se dalo očekávat, že bude o místo postaráno. Taková očekávání se však ukázala být příliš velká. Pocit zanedbávání vidíme při ulici vedoucí na místo. U bran není nikdo, vypadá to, že je zcela opuštěné. Divadlo je stěží vykopané, odkryto bylo jen několik předních řad. Není moc vidět, i když od silnice

Řecko
    Peloponés