Warning: mysqli_connect(): (08004/1040): Too many connections in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 28 Chyba připojení DB: Too many connections Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 35 Warning: mysqli_set_charset() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 37 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 38 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65 Socha sv. Vincence Ferrerského, Jablonné v Podještědí Warning: mysqli_connect(): (08004/1040): Too many connections in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 28 Chyba připojení DB: Too many connections Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 35 Warning: mysqli_set_charset() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 37 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 38 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65
Pískovcová socha sv. Vincence se nalézá na oploceném pozemku vpravo od boční stěny lodi baziliky. Zhotovena r. 1770. Socha spočívá na novodobém betonovém fundamentu. Na podstavci socha světce v doprovodu malého andílka u pravé nohy. Světec v obvyklém odění dominikána. Památkově chráněno od r. 1995.
Warning: mysqli_connect(): (08004/1040): Too many connections in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 28 Chyba připojení DB: Too many connections Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 35 Warning: mysqli_set_charset() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 37 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 38 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 80 Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 93

Graficke pismenko Město Jablonné v Podještědí je vzdáleno 18 km východně od Nového Boru a 25 km západně od Liberce. Severně od města prochází silnice I/13 vedoucí z Děčína přes Nový Bor do Liberce. Spojení do Jablonného je buď autobusy nebo vlakem. Vede zde železniční trať č. 086 Lovosice – Česká Lípa – Liberec. Sochu sv. Vincence najdeme v malém parčíku po pravé straně vedle baziliky sv. Zdislavy a sv. Vavřince. Tento parčík je veřejnosti nepřístupný, socha je však dobře viditelná a není od plotu vzdálená.

pověsti

Životopis: Vincentius Ferrer pocházel z Valencie ve Španělsku. Stal se dominikánem, knězem a učitelem teologie. Svým žákům kladl na srdce modlitbu. Jeho heslem bylo: „Bojte se Boha a vzdejte mu čest.“ V dobré víře byl dočasně na straně schismatického papeže. Pak se ho pokoušel přimět, aby odstoupil. Jako kazatel prošel mnoho zemí, s úspěchem vybízel k pokání, napravoval mravy a upevňoval víru. Zemřel ve Vannes ve Francii. Narodil se

Pavel Vítek – zdroj: Životopisy svatých, 11.10. 2019

popis

Pískovcová socha sv. Vincence se v současné době nalézá na oploceném pozemku vpravo od boční stěny lodi baziliky sv. Vavřince a sv. Zdislavy. Zhotovena byla v roce 1770. Obklopena je trvalými keřovými porosty. Socha spočívá na novodobém betonovém fundamentu. Podstavcem statue je mohutný hranol vrcholící zvlněnou rozeklanou římsou, ve střední části tvořenou dvojicí vztyčených volut a vrcholící rozměrnou dekorativní mušlí. Na podstavci se nalézá

Warning: mysqli_connect(): (08004/1040): Too many connections in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 28 Chyba připojení DB: Too many connections Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 35 Warning: mysqli_set_charset() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 37 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 38 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 80 Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 93 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 80 Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 93 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65

Warning: mysqli_connect(): (08004/1040): Too many connections in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 28 Chyba připojení DB: Too many connections Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 35 Warning: mysqli_set_charset() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 37 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 38 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 45 Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, null given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 65
    OOO
    Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174 Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174 Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174 Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174 Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174 Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in /var/www/hrady/class/class.dbase.php on line 174