Pískovcový převis vytváří nad pravým břehem Křinice ve střední části Kyjovského údolí jeskyni, ve které vždy v zimě vzniká spolupůsobením vody, prosakující z malého potůčku, a mrazu bohatá výzdoba z ledových krápníků.
Pohled do části jeskyně s ledovými krápníky
© Ivan Grisa 03/2011
Graficke pismenko Jeskyně Víl se nachází nad pravým břehem Křinice v Kyjovském údolí. Příjezd autem je možný na rozcestí u restaurace Fakulta (zde je parkoviště a zastávka cyklobusů, které jsou v provozu v letní sezoně), odtud po souběhu červené a modré značky asi 2 km hlubokým údolím Křinice, obklopené pískovcovými skalisky. Za rozcestím se zelenou značkou (Kyjovské údolí) vás místní značení navede k mostku přes říčku, odtud do příkrého srázu zpět nad pravý břeh (část cesty jistí řetězové zábradlí).

Array
     Děčín  (DC)