zámek Chrám Tří Grácií

Lednicko-valtický areál
Další ze staveb v Lednicko-valtickém areálu z let 1824–1825 dle arch. návrhu Johanna Karla Engela. Empírový pavilon s půlhruhem sloupořadí 12 ionských sloupů a sochami alegorií věd a umění. Před chrámem sousoší Tří Grácií.
chrám zepředu
Graficke pismenko Zvenčí je Chrám Tří Grácií celoročně přístupný včetně krytého sloupořadí. Vnitřní prostory (zadní pavilony) jsou však nepřístupné. Kdo chce vidět sousoší Tří Grácií by neměl přijít v zimním období, kdy bývá toto sousoší zakryto "ochranným obalem".
Nejsnažší přístup k objektu je po asfaltové cestě, odbočující u lednických rybníků z hlavní silnice spojující Lednice a Valtice.
David Hamza , 14.11. 2009

Chrám Tří Grácií
    Další z mnoha drobných staveb v Lednicko-valtickém areálu je Chrám Tří Grácií vybudovaný v letech 1824–1825 dle architektonického návrhu Johanna Karla Engela. Jedná se o empírový pavilon tvořený půlhruhovým krytým sloupořadím dvanácti ionských sloupů. V osách mezisloupí jsou v zadní stěně umístěny výklenky s kopiemi antických soch alegorií věd a umění. Ze zadní strany na sloupořadí navazuje trojice uzavřených pavilonů. V prostředním je umístěn