Moje místa 0
Pivovar při mníšecké tvrzi zřízen před r. 1550 za Jana Vratislava z Mitrovic. Rozšířen Engelem z Engelflussu v pol. 17. stol. V r. 1927 výroba ukončena. Dnes kulturně-společenské centrum Káji Maříka.
© Milan Caha 11/2008
Graficke pismenko Pivovar byl zřízen v bezprostředním sousedství mníšecké tvrze pravděpodobně již před rokem 1550. Prvním doloženým majitelem byl Jan Vratislav z Mitrovic. Po něm vlastlili pivovar další páni z Mitrovic: Václav,Vratislav,Vít a Šebestián z Mitrovic, Vratislav II. z Mitrovic, Markéta z Mitrovic, Jan a Fabián z Mitrovic, Jan Vratislav z Mitrovic, Vratislav III.,Vilém, Zdeněk a Hertvík z Mitrovic, Zdeněk Vratislav z Mitrovic. Posledními majiteli z tohoto šlechtického rodu byli Vratilslav Fridrich a Václav Eusebius z Mitrovic. Za Mitroviců proslul pivovar výrobou speciálního černého piva. V polovině 17. století ...
Milan Caha (zdroj: Jákl, P.: Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska, I. díl - Střední Čechy, Libri, Praha 2004), 6.12. 2008